Back to All Events

De Grote Op De Fiets Naar School Dag! (i.s.m. Fietsersbond)

Iedereen op de fiets naar school!

Op maandag 23 april laat de Leidse regio de kracht van de Fietsmetropool zien! Op die dag moedigen we alle ouders met kinderen op de basisschool aan om hun kleintjes met de fiets naar school te brengen. Doe je mee?

29512209_2012419548798965_6421922714017071104_n.jpg

In de week van 19-25 april viert de Leidse regio dat het een Fietsmetropool is! We onderzoeken de vraag: hoe ontwerp je de ultieme fietsstad? Daaraan gekoppeld willen we weten hoe een stad met alleen maar fietsers er eigenlijk uit zou zien. Om dát inzichtelijk en beleefbaar te maken roepen we samen met de Fietsersbond alle ouders van basisschool-leerlingen in de Leidse regio op om maandag 23 april hun kinderen met de fiets naar school te brengen. Een kleine moeite, dat een machtig perspectief kan opleveren: de Fietsmetropool.

Informatie voor basisschoolleerlingen
Elke dag pakken 400,000 mensen, kinderen, ouders, forensen en studenten, in de Leidse regio, de fiets. Of niet. Sommigen nemen de auto, anderen gaan met de trein of de bus. Maar hoe gaaf zou het zijn als iedereen áltijd en óveral de fiets voor zou gebruiken? Hoe zouden de stad Leiden en de Leidse regio er dan uitzien? Daar kunnen we natuurlijk maar op 1 manier achter komen:

Actie!
Op maandag 23 april willen we ervoor zorgen dat die dag echt IEDEREEN de fiets pakt. Dat betekent dat jullie je ouders zo gek moeten zien te krijgen dat ze jullie met de fiets naar school brengen, als ze dat al niet doen tenminste. Hoe? Dat mag je zelf bedenken. Je moet natuurlijk geen autobanden lek gaan prikken, maar misschien kun je ze overhalen door te zeggen dat ze van fietsen lekker fit worden? Of dat ze dan niet in de file hoeven te staan?

Fietsende Schoolkind
Het Nederlandse fietsende schoolkind is uniek in de wereld. Waar in andere landen kinderen vooral met de schoolbus naar school worden gebracht, is het in Nederland een goede gewoonte om je kind met de fiets naar school te sturen. Nederlanders mogen daar trotser op zijn! Met de campagne Het Fietsende Schoolkind vraagt de Fietsersbond aandacht voor deze groep bijzondere jonge fietsers. Tijdens de architectuur week wordt de campagne afgetrapt. 

Op maandag 23 april kunnen we met elkaar beleven hoe onze mooi stad eruit ziet met superveel fietsers (en hopelijk een stuk minder automobilisten). Doe je mee? Geef je op via dit Facebook event

Earlier Event: April 22
Flinke Familie Fietstocht